Kérjük szépen, hogy ezt az oldalt először figyelmesen olvassa el, és csak utána kezdje meg a kívánt barlangtúra tervezését. Köszönjük együttműködését!

Jelentkezés a barlangtúrákra

A jobb oldalon látható naptárban tudja majd áttekinteni, hogy mely napokon, mely túraidőpontok szabadok még. A naptár alaphelyzetében a szürke alapon megjelenő dátumok azokat a napokat jelzik, amelyekre már történt (akár egyetlen) foglalás, így tehát egyáltalán nem valószínű, hogy minden időpont foglalt, ha a négyzet szürke színű! Ezért a legjobb megoldás, ha a hónap nevének linkjére (illetve akár ide) kattintva áttekinti az egész hónapot: zöld sávban a már bejelentett alap túrák, piros sávban az extrém túrák időpontjait jelöljük, zárójelben pedig az adott túrára eddig jelentkezettek létszámát láthatja. Ez azért lehet fontos, mert ha egy adott időpontban még nincs meg a minimális túralétszám, Önöknek is csatlakozniuk kell egy másik csapathoz. Ha bármely túra mellett a FULL feliratot olvassa, az azt jelzi, hogy az adott túra engedélyezett létszáma betelt, így további foglalást arra a túrára már nem fogadunk el.

Az egyes barlangtúra-típusokra vonatkozó létszámkorlátozások:

 • alap túra: minimum 8 fő, maximum 13 fő
 • extrém túra: minimum 5 fő, maximum 8 fő

Figyelem! Bizonyos esetekben – méltányosságból – akkor is elindítjuk a túrát, ha a hivatalosan szükséges minimális túralétszám nem telne be. Amennyiben visszaigazoljuk Ön(ök)nek a foglalást, megjelenésére feltétlenül számítunk. Ha bármilyen okból elmaradna egy visszaigazolt túra (ez még nem történt meg), Önt természetesen időben értesíteni fogjuk, pl. ezért is kérünk mobilszámot.
A naptárban a következő hónap megtekintéséhez tetszés szerint használja a nyilakat. Az adott hónapban a kurzort a zöld ill. piros sorok fölé tartva láthatja az indulási időpontokat, illetve a sorokra kattintva megtudhatja, hogy eddig hányan jelentkeztek az adott túraidőpontra (ez tulajdonképpen a zárójelben közölt szám részletezése, a jelentkezők kapcsolattartóinak nevével).

Miután a fentiek alapján kiválasztotta az Önnek leginkább megfelelő időpontot, érdeklődését és jelentkezését többféleképpen tudjuk fogadni.

 • online jelentkezés: töltse ki, majd küldje el az űrlapot, amelyben megadja az igényelt túraidőpontot, a résztvevők számát, és a túracsapat képviselőjének mobiltelefonos elérhetőségét (csoportok foglalása esetén levélcímet is, ahova a postai befizetési csekket küldhetjük). Többnyire a beérkezéstől számított 24 órán belül válaszolunk, illetve visszaigazoljuk foglalását. A naptár túraidőpont-bejegyzéseit naponta legalább egy alkalommal frissítjük: igyekszünk a már foglalt időpontokat minél hamarabb megjeleníteni abban, hogy Ön mindig az aktuális állapotot lássa.
 • jelentkezés egyéb módon: e-mailben, telefonon, postai levélben, faxon (a fenti adatokat természetesen ilyen módon történő jelentkezéskor is kérjük megadni).

Jelentkezés ügyében, illetve további információkért az alábbi elérhetőségeken is megkereshet bennünket. Jelentkezés esetén kérjük adja meg az alábbiakat:

 • teljes név;
 • mobilszám;
 • a kiválasztott túra típusa (alap, extrém 1. vagy extrém 2.);
 • a túra dátuma és időpontja;
 • Önnel együtt a létszáma jelentkezők korösszetétele (18 év felettiek esetében elegendő annyi, hogy felnőtt);
 • [nagyobb csoportok foglalása esetén levélcímet is, ahova a postai befizetési csekket küldhetjük].

Telefon:

 • +36 30 306 6050, +36 30 237 3759 (magyar nyelven);
 • +36 30 540 6575 (német nyelven is);
 • +36 30 454 7034 (angol és német nyelven is)

Személyesen: június 15. és augusztus 15. között Balatonederics határában, a bázis épületnél (információ, térképvázlat a megközelítéshez).

Levélcím: John Szilárd, 8312 Balatonederics, Bakosdomb u. 2.

Telefax: +36 87 555 261

Árak, a fizetés és a jelentkezés feltételei

Nálunk SZÉP kártyával is fizethet! Az OTP, K&H és MKB kártyáit egyaránt elfogadjuk, fizetni a szabadidő zsebből lehet.

Részvételi díj felnőttek részére (18 évtől)

Alap túra: 6.000,– Ft/fő
Alap túra csoportos jelentkezés esetén (26 főtől): 5.000,– Ft/fő

Extrém 1. túra: 10.000,– Ft/fő
Extrém 1. túra csoportos jegy: nincs

Extrém 2. túra: 10.000,– Ft/fő
Extrém 2. túra csoportos jegy: nincs

Kedvezmény!
2016. május 31-ig az alap és az extrém 1. túrán résztvevők egy-egy 1.000 Ft-os kupont kapnak, melyet 2016. december 31-ig válthatnak be.
Az alap túrán kapott kupont az extrém 1. túrán, az extrém 1. túrán kapott kupont az extrém 2. túrán érvényesíthetik.

Részvételi díj 10–18 évesek részére

Alap túra: 4.000,– Ft/fő
Alap túra csoportos jelentkezés esetén (26 főtől): 3.000,– Ft/fő

Extrém 1. és 2. túra: ennek a korosztálynak nincs!

10 fő (ill. annál több) együttes jelentkezése esetén a részvételi díjat előre ki kell fizetni. A foglalás menetét ill. a lemondás esetén történő visszafizetés feltételeit megtalálja az erről szóló igazgatói utasításban, amelyet innen letölthet (Adobe Acrobat PDF dokumentum - 224 KB).

A csoportos jelentkezés főbb szabályai: a tervezett túrát megelőző 15. napig be kell érkeznie a megrendelésnek postai levél vagy e-mail formájában. A csoportos jelentkezéshez az alábbi adatokat kell megadni:

 • a megrendelő neve és postacíme;
 • számlázási név és cím (amennyiben nem azonos a megrendelővel);
 • a kért túra típusa (alap, extrém 1. vagy extrém 2.), tervezett időpontja (dátum, indulási időpont);
 • a csoport létszáma és korösszetétele;
 • a csoport képviselőjének neve, mobiltelefonszáma;
 • azt a 3 x 8 jegyű bankszámlaszámot, ahova lemondás esetén a befizetett összeget, vagy annak egy részét vissza lehet utalni (a visszafizetés feltételeit lásd a fenti igazgatói utasításban)

A csoportos jelentkezésre vonatkozó szabályoktól a szervezők csak kivételesen, méltányosságból térhetnek el.

Fontos tudnivalók

A túrák indulásának helyét ide kattintva ismerheti meg. Az erdő szélén található bázis épületnél történik a belépőjegyek kiadása és a felszerelések kiosztása. A bázis és a barlang bejárata közötti távolság mindössze 1500 méter, a szintkülönbség 217 méter; ezt a távot a résztvevők gyalog teszik meg.

Túranapok és indulási időpontok

Barlangi kalandtúrákat egész évben, naponta indítunk. Az indított túrák száma naponta legfeljebb 8, ezen belül az alap túrák maximált napi száma 5, az extrém túrák maximált napi száma 3.

 • alap túrák indulási időpontjai: 8:00, 10:00, 12:00, 14:00 és 16:00;
 • extrém túrák indulási időpontjai: 8:00, 12:00 és 16:00

Az indulási időpontok – a jelentkezők értesítését követő – esetleges változtatásának jogát fenntartjuk. Denevérvédelmi okokból augusztus 15. és október 31. között az utolsó alap túra 14:00 órakor, az utolsó extrém túra 12:00 órakor indul, és a túráknak a barlangot legkésőbb alkonyatig el kell hagyniuk.

Látogatók érkezése a bázisra: a túra indulása előtt fél órával (az indulásig tájékoztatás, jegyváltás, felszerelések kiosztása stb.).

A túracsoportok maximális és minimális létszáma, a túravezetők csoportonkénti száma

A látogatók túránkénti maximális létszáma az alap túra esetében 13 fő, minimális létszáma 8 fő lehet, az extrém túra maximális látogatói létszáma túránként 8 fő, minimális létszáma 5 fő.
Figyelem! Bizonyos esetekben – méltányosságból – akkor is elindítjuk a túrát, ha a hivatalosan szükséges minimális túralétszám nem telne be. Amennyiben visszaigazoljuk Ön(ök)nek a foglalást, megjelenésére feltétlenül számítunk. Ha bármilyen okból elmaradna egy visszaigazolt túra (ez még nem történt meg), Önt természetesen időben értesíteni fogjuk, pl. ezért is kérünk mobilszámot.
Minden túravezetéshez legalább egy fő, hivatalos barlangi kutatásvezetői vagy barlangi túravezetői képzettséggel rendelkező túravezetőt biztosítunk, aki egyben a túra felelős vezetője is. Utasításait mindenki köteles betartani a túra teljes időtartama alatt. A túra vezetője mellett, létszámtól függően, további tapasztalt, kisegítő vezetőket alkalmazunk.

A barlangtúrákon történő részvétel feltételei

Mindenekelőtt: a meghirdetett barlangtúrák mindegyikét teljesíteni tudja bárki, aki legalább átlagos fizikai kondícióval rendelkezik.

 • a túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, amelyről a túrát megelőzően írásos nyilatkozatot tesz;
 • kiskorú személy a barlangtúrán szülőjével (törvényes képviselőjével) együtt, vagy annak írásos engedélyével, illetve tanári kísérettel vehet részt;
 • 10 év alatti gyermekek az alap túrán sem vehetnek részt;
 • alkohol, drog és egyéb tudatmódosító szerek befolyásoltsága alatt állók, vagy mozgásukban korlátozottak a túrán nem vehetnek részt;
 • a barlangba csak a felelős túravezető által engedélyezett tárgyak vihetők be (lásd lejjebb, pl. étel/ital!);
 • a barlangtúrák természetvédelmi és viselkedési szabályait be nem tartó látogatókat azonnal kizárjuk a túrából.

Túrafelszerelés

Amit mi biztosítunk:

 • Petzl fejvédő sisak;
 • Petzl elektromos fejlámpa a szükséges, feltöltött akkumulátorokkal;
 • Petzl barlangi hátizsák;
 • egybeszabott Alto barlangászoverall 14 különböző méretben.

Amit Önnek kell hoznia:

 • bármilyen meleg aláöltözet: nadrág/melegítő/pulóver vagy cicanadrág, jégeralsó stb. A barlangban évszaktól függetlenül +9,5 Celsius fok a hőmérséklet, amit ne hagyjunk figyelmen kívül az aláöltözet kiválasztásakor (persze a „túlöltözés” sem szerencsés, hiszen kiizzadhatunk);
 • lábbeli: régi/rossz bakancs vagy gumicsizma (ha van, talán utóbbi a legideálisabb). A helyenként csúszós járófelületeken ill. a létrákon, lépővasakon történő biztonságos közlekedés érdekében érdemes recés talpú lábbelit választani!
 • nem kötelező, de pl. kapaszkodáskor, lemezlétrákon történő közlekedésnél is jól jöhet egy pár munkáskesztyű (a legolcsóbb, festék- és barkácsboltokban kapható is megfelel)

Étel/ital

A fokozottan védett barlangba (esetleg kevés szőlőcukron kívül) semmilyen élelmiszer nem vihető le, kizárólag víz, de az is csak műanyag (vagy egyéb, de törésbiztos) palackban! Javasoljuk, hogy a túra indulása előtt 1–2 órával lakjon jól!

Balesetbiztosítás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság balesetbiztosítást kötött a kalandtúrák belépőjeggyel rendelkező résztvevőire, amelynek díja benne foglaltatik a jegy árában. A részletes biztosítási feltételeket látogatóink a bázis épületében tekinthetik meg. Letölthető dokumentumok (Adobe Acrobat PDF formátumban): biztosítási kötvény | biztosítási tájékoztató | baleseti bejelentő.

 

 

For you / Für Sie

flags

Mikor indul túra?

április 2018
h k sze cs p szo v
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
május 2018
h k sze cs p szo v
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
facebook
 

Kapcsolat

+36 30 306 6050
+36 30 237 3759
tura@csodabogyos.hu